FÖRETAGSFAKTA

Patric,Karin och Lise-lotte 

Patric Andersson,Karin Andersson och Lise-lotte Persson

Från augusti till december går maskinerna och personalen för högtryck,eftersom det då är högsäsong.Då tillverkas det ca 300 000 pepparkakor eller ca 5000 burkar/dygn.

Under en säsong går det åt ca 100 ton vetemjöl, 40 ton sirap och 30 ton margarin.  Konserveringsmedel används inte  ,utan enbart riktiga råvaror.

Vi har certifikat på att vi uppfyller kraven för livsmedelssäkerhet HACCP och livsmedelshygien ifrån Prosanitas certifikation. 

INFORMATION ANGÅENDE STUDIEBESÖK

Vi kan tyvärr inte ta emot några studiebesök i bageriet.

Detta pga miljö och hälsoskyddsregler.

VÅRA KUNDER OCH GROSSISTER     

Här följer namn på en del grossister som säljer och marknadsför våra pepparkakor:

 Sanjo Gruppen AB Markaryd, Börjes AB Tingsryd..   

IFÖBAGERIETS BAKGRUND  

Företaget grundades 1950 av Astrid Jönsson i Sibbhult (Broby kommun). 1955 flyttade Astrid med sin make Erik till Tydinge strax utanför Broby. Där investerades i en ny byggnad och en modernare maskinpark. 1964 såldes företaget till Göthe och Elin Petersen som flyttade bageriet till Ivö .Där drev de företaget fram till 1990. Då övertogs bageriet av Kalle,Karin och Patric Andersson. År 2009 blev Lise-Lotte också delägare och Karin o Karl lämnade över sitt ägande.

Personalen består idag av Patric Andersson , Lise-Lotte Persson